Passie voor tekst, de juiste boodschap, de beleving

Ieder kind een lach

Je was pas zes jaar oud toen je, getekend voor het leven, in dat kille opvangcentrum terecht kwam. Samen met je moeder werd je bont en blauw geslagen door je vader, je vraagt je nog steeds af wat jullie al die tijd verkeerd hebben gedaan. Je leerde andere kinderen kennen die ook noodgedwongen in hetzelfde centrum terecht kwamen. Sommigen waren ook mishandeld, anderen verwaarloosd, verlaten, gevlucht of uit huis gezet doordat de huur niet betaald kon worden. Daar zit je dan, samen met 32.000 andere vergeten kinderen.

 

De afgelopen week was de ‘Week van het Vergeten Kind’, om aandacht te besteden aan het lot van deze vergeten kinderen. Als aftrap werd het plein in Den Haag versierd met ruim 41.000 gekleurde wensvlaggetjes, om de politiek nogmaals bewust te maken van de situatie van deze kinderen. Het belang van het kind moet centraal staan bij de herziening van het zorgstelsel en de geplande bezuinigingen volgend jaar. Maar stichting Het Vergeten Kind doet meer, ze vrolijken opvangcentra in heel Nederland op zodat de leefomgeving van de kinderen sterk verbeterd wordt. Juist deze kinderen hebben dat veilige plekje zo hard nodig. Kijk eens op de website http://www.vergetenkind.nl/ en word je bewust van het lot van deze kinderen. Misschien is er wel een opvangcentrum bij jou in de buurt en kun je in je vrije uren komen voorlezen of een balletje trappen? Ook voor deze kinderen geldt: het zijn de kleine dingen die het doen.

 

Dinand Woesthoff, oprichter:

“Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van de politiek, het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om deze kinderen niet te vergeten. Samen kunnen we het verschil maken. Ieder kind een lach. Zo moet het toch zijn?”